10Mila 2013 (2013-05-05)
Kategori: Tävling
Karta/område: Kungsängen
Arrangör: Attunda m.f.
Land: Sverige
Distans: Stafett
Sträcka: 9
Sträcka: 11.42 km
Tid: 77:29
"Mumma terräng!"
Helt fantastiskt härligt ute i skogen. Garanterat ett av de bästa och roligaste terrängerna och bana jag springit. Full pott!
K1: Trotts att där kom ifatt ett par gubbar på väg mot K1 bestämde jag mig för att köra själv. Ville få K1 fint för att komma in i loppet och inte där hamna på fel gaffel. K1 satt där jag ville och jag sprang vidare.
K2: Här kommer dagens miss. Fick lite kortslutning och tror att jag är mer söderut trots att jag egentligen förstår att jag inte är det. Såg ängen och förstod snabbt vart jag var. Drog upp på berget och fick kontrollen fint.
K3-K4: Inga konstigheter, orienteringen går som jag vill.
K5: Blir lite stressad vid K4 pga en Skåneslätten löpare. Får därför inte riktigt rätt riktning ut från kontrollen. Vet inte riktigt vart jag är, men försöker hålla riktningen. Ute i kärret läser jag in mig och kör vidare. Kontrollen sitter tillslut där jag ville.
K6-K9: Vid K5 kommer två killar ifatt mig och jag bestämmer mig för att lägga mig i rygg. Riktningen blir fel och vi kommer till fel sluttning. Stämplar sist vid K6 och är här lite trött. Tappar 100m på första killen, men han stannar upp för tidigt. Jag har sten koll (lätt sträcka) och stämplar vid K7 samtidigt som de andra. De har gått ner fel mot K8 och jag stannar upp, läser, går ner och stämplar först.
K10: Tappar grabbarna här på väg upp i skogen. Får kramp och får göra ett snabbt stopp. Trött och ofokuserad uppe på toppen. Men läser in mig och tar kontrollen.
K11-: Nu var det bara att ta sig hem. Lätt orientering här i slutet. Var bara att hitta fina stråk och hålla igång tempot. Vid de två sista kontrollerna blir jag åter igen omsprungen av "grabbarna".

Kände då att det var rätt taktik att göra mitt eget lopp. Nöjd med loppet frånsätt sträckan till K2. Alla kontrollerna satt där jag ville. Inget onödigt virrande vid kontrollerna och fysiskt tog jag mig runt med ett ok tempo. Godkänt!
Visa kommentarer (0)
 
10Mila 2013 (2013-05-05) 10Mila 2013 (2013-05-05)